Gemeente Zeist en stichting Nu voor Straks tekenen voor zorgwoningen Austerlitz

 Op woensdag 19 december ondertekenden wethouder Sander Jansen van Zeist en Jan Snijders en Jan Cremer van WoonStichting Nu voor Straks de garantstellingsovereenkomst voor de financiering van acht senioren(zorg)woningen in Austerlitz. 

 De ondertekening vond plaats op woensdag 19 december om 18.00 uur in het Dorpshuis, Schooldwarsweg 19 in Austerlitz tijdens een speciale Kersteditie van Austerlitz Eet, ook een initiatief van Austerlitz Zorgt. 

De woningen zijn onderdeel van het plan Hart van Austerlitz, waarin de vernieuwing van het dorpshart met voorzieningen (dorpshuis, basisschool, peuterspeelzaal, start- en zorgwoningen is uitgewerkt). De aankoop, verhuur en beheer van deze zorgwoningen komt in handen van WoonStichting Nu voor Straks. 

De woningen worden verhuurd aan de onderkant van de vrije sector en zijn een aanvulling op de zorgwoningen van de woningcorporatie Woongoed (sociale huur) in hetzelfde Hart van Austerlitz. 

Austerlitz Zorgt gaat zorgarrangementen aanbieden aan de bewoners van de zorgwoningen. Hierdoor wordt het voor de inwoners van Austerlitz mogelijk om veel langer in het dorp te kunnen blijven wonen, Daarmee wordt ook één van de doelstellingen van Austerlitz Zorgt verder vervuld. Ook vergroten de woningen de diversiteit van de woningvoorraad in Austerlitz. De bouw van de woningen start in 2019. 

De garanststellingsovereenkomst regelt de garantstelling van de gemeente voor de lening die stichting Nu voor Straks afsluit om de woningen te kunnen realiseren. 

Het bestuur van de WoonStichting Nu voor Straks laat weten dat ook op 19 december de heer Willem de Bruin is toegetreden tot de Raad van Toezicht van de WoonStichting Nu voor Straks.